Vastuullisuus

Vastuullisuus on olennainen osa toimintaamme. Teemme päivittäin vastuullisuutta tukevia valintoja. Teemme panostuksia työntekijöidemme ja toimittajaverkostomme hyvinvoinnin edistämiseksi, asiakkaidemme terveellisen ja monipuolisen lounaan mahdollistamiseksi sekä ruoan hävikin vähentämiseksi. Kannamme myös kortemme kekoon, jotta pihtiputaalaiset ja tänne suuntaavat lomalaiset pääsevät nauttimaan kauniista luonnostamme. Lisäksi olemme jo vuosikymmeniä tukeneet Sri Lankan lasten koulunkäyntiä.

wtfdivi014-url0

Meillä vastuullisuus pohjautuu arvoihimme, haluumme toimia rakentavasti ja hyvinvointia vaalien. Olipa kyse omasta henkilökunnastamme, tavarantoimittajistamme tai päivittäisistä prosesseistamme vastuullisuus on luonnollinen osa jokapäiväistä toimintaamme. Se konkretisoituu tekoina raaka-aineiden hankinnan, ruoanvalmistuksen ja palveluiden tarjonnan tekoina. Herkkupöytä ja A la Carte – lista ovat rakennetut näitä arvoja vaalien.

wtfdivi014-url0

Suuri osa ruoan valmistukseen käytetyistä raaka-aineista kuten marjat, sienet, kalat ja riistan ostamme oma kylän lähituottajilta, joiden kanssa yhteistyömme on jatkunut pitkään. Käyttämämme liha on lähes 100% kotimaista. Uskallammekin väittää, että tiedämme jokaisen tuotteen osalta keneltä, mistä tai miltä tilalta raaka-aine on lähtöisin.

wtfdivi014-url0

Olemme varteenotettava, paikallinen työllistäjä. Osa henkilökunnastamme työskentelee meillä jo toisessa polvessa. Iloinen joukkomme koostuukin nuorista kesätyöntekijöistä jo eläkeiän saavuttaneisiin harmaisiin panttereihin.

wtfdivi014-url0

Meille on kunnia-asia, että pihtiputaalainen kädenjälki ja palvelualttius näkyy niin keittiömme antimissa kun asiakkaiden kohtaamisessakin. Ruoan valmistamme pääsääntöisesti alusta asti itse, emmekä käytä puolivalmisteita. Minimoimme myös lisä- ja säilöntäaineiden käytön.

wtfdivi014-url0

Haluamme, että kaikki asiakkaamme pääsevät nauttimaan hyvästä ruoasta. Tästä syystä huomioimme kattavasti myös erikoisruokavaliot. Noutopöydästämme löytyy aina myös laktoosittomat, gluteiinittomat kuin proteiinipitoiset vegaaniset ruokavaihtoehdot.

wtfdivi014-url0

Hävikin vähentämiseksi valmistuksessa käytetyt liemet jäähdytetään, kuoritaan rasva pois ja liemet käytetään ruoan valmistukseen. Jäähdytetty rasva ja iso osa ylijäämästä menevät koiranruoaksi. Vuosittain se tarkoittaa yli 3000 kg.

wtfdivi014-url0

Kannustamme asiakkaitamme ottamaan noutopöydästä lautaselle juuri sen verran kuin hyvälle tuntuu. Meillä saa santsata, jos jää nälkä.

wtfdivi014-url0

Raaka-aineiden pakkausmateriaalit jatkohyödynnämme pitkälti omassa toiminnassamme. Esimerkiksi marjanpoimijoille annamme sangot ja astiat pakkausta ja kuljetusta varten. Koirille ruoaksi menevät ylijäämät pakkaamme tavarantoimittajien astioihin.

wtfdivi014-url0

Lahjoitukset hyväntekeväisyyteen kohdistamme paikalliselle Rotaryklubille, LC Pihtipudas Emmit ry:lle, Heinäveden luonto ry:lle ja Sri Lankan kummilapsitoimintaan. Lisäksi olemme mukana SPR:n lipaskeräyksissä.

wtfdivi014-url0

Tavoitteemme on myös vähentää muovin käyttöä kaikin mahdollisin keinoin. Tästä syystä käytämme kertakäyttöastioiden sijasta ”oikeita” astioita ja take away -annoksissa ruokailuvälineet ovat valmistettu bambusta.